HATÓANYAGOK A-Z

Az oldalt állandóan frissítjük, hogy partnereink minden új termékünk hatóanyagát megtalálják.


AFRIKAI KIGELIA KIVONAT INCI: Kigelia Africana Extract
Az afrikai Kigelia fa hazája Nyugat-Afrika. A Kigelia gyümölcse kb. 5 Kg súlyú. A gyümölcs kivonat rugalmasságot és feszességet biztosít a bőrnek.

ALGA KIVONAT INCI : Alga kivonat
Az alga kivonatot tengeri algából nyerik ki. Gazdag, létfontosságú ásványokban és nyomelemekben. Azért alkalmazzák kozmetikai termékekben mert kimagaslóan erős a nedvesség tartó hatása és javítja a bőrápoló termékek bőrbe juttatását.

ALLANTOIN INCI : Allantoin
Különböző típusú gyökerekből nyerik. Az allantoin stimulálja a sejtek megújulását és elősegíti a sejt regenerálódását. A kozmetikai készítményekben leégés, pattanás, bőrirritációk, csípések és gyulladások kezelésére használják.

ALOE VERA INCI: Aloe vagy Aloe Bakadensis kivonat
Lásd még : Vera zselé
Az aloe vera fa húsos leveleiből nyert kivonat, nagyon gazdag aminosavakban, enzimekben és ásványi savakban. Komplex összetételnek köszönhetően az aloe vera elősegíti a bőr egészséges működését: nedvesség megkötő, elősegíti a sejtek felépülését, kisimítja a bőrt, elősegíti a hatóanyagok felvételét.

ANTIPHLOGISTIC AGENT (Gyulladáscsökkentő komplex)
INCI : Panthenol, Ammónia glycyrrhizate Urea , Allantoin
Különböző vegyületeket tartalmaz. Ezek a vegyületek anti-allergikusak, az irritációt megszüntetik és védenek az UV- sugárzás ellen.

ARANY INCI: AU
Egyedüli módon töri meg a fényt, ezzel a bőrnek különleges csillogást kölcsönöz – az arcbőr tiszta, sima és sugárzó. Az aranytartalmú készítményeket bizonyos ízületi betegségek gyógyítására napjainkban is hatékonyan alkalmazzák. Az arany nem rendelkezik tápértékkel, azonban a szállodaiparban felhasználják luxus-ételek díszítésére, mivel az aranyfüst látványos és az egészségre sem ártalmas.

AVOCADIN INCI: AVOCADO oil
Az avocadóból kivont olaj fontos hatóanyaga. Az Avocadin stimulálja a feloldódott kollagént a bőrben, és fokozza a kollagén rostok stabilitását. A bőr rugalmas lesz. Segít a hámló, elszarusodott bőr kezelésében is.

AVOKÁDÓ OLAJ INCI : Avokádó ( Passea gratissima) olaj
Az avokádó gyümölcsből nyerik ki, amely 6% és 25% közötti olajtartalommal rendelkezik. Az avokádó olaj egy nem fehér, sűrű olaj, színe egészen a világos barnától a zöldig változhat. Mivel magas az A, B, D, E vitamin, a lecitin és a Phyto-Sterin tartalma kitűnő a bőr ápolására. Köszönhetően a magas zsírsav tartalmának nagyon hatásos a száraz és hámló bőrre.

AZULEN INCI : Guaiazulane
Egy kék színű alkotóelem, mely nagyon sok növényben, főleg a növényi olajokban található meg. (Pl.: Kamilla ). Megnyugtatja a bőrt.

ÁZSIAI GÁZLÓ INCI : CENTELLA ASIATICA LEAF EXTRACT
Az ázsiai gázló, amit más néven tigrisfűként is neveznek a bőrsejtek regenerációjáért felel. A kötőszöveteket rugalmassá teszi, a kollagéntermelést felgyorsítja, ami növeli a bőr rugalmasságát: a bőr megemelkedik és feszesebbé válik. Elősegíti, hogy a bőr a hatóanyagokat könnyebben magába szívja, fokozza rugalmasságát.

BÜKKFA CSIRA KIVONAT INCI : Fagus Sylvatica kivonat
A kozmetikumokba a bükk leveléből préselt olajat vagy extraktumot használnak.
Ez a fehérje hatóanyag-komplex a fiatal növényekben található, és Phytostimulinban nagyon gazdag. Intenzíven javítja a sejtek anyagcseréjét.

BIO BUSTYL INCI : Rahnella ( Erjesztett szója protein)
Stimuláló és erősítő hatása van. A kollagén képzésre gyakorol pozitív hatása révén, a bőr rugalmas és sima lesz.

BIO ECOLIA
INCI : Alpha – Glucan Oligosaccharide
Biotechnológiai gyártásból származó polysaccharid. A Bio Ecolia serkenti a bőr természetes flóráját és megelőzi a káros baktériumok növekedését, melyek gyulladáshoz és a bőr elszennyeződéséhez vezetnek. A bőr védő rétege a savak ellen megnövekszik és visszanyeri természetes ellenállását.

BIOKÉN INCI : Sulfur
Egy sárgás színű finom por, íztelen, szagtalan. Fertőzés gátló, gyógyító és szárító hatása van a bőrre. A Biokén a bőrápoló termékekben a faggyús bőr kezelésére szolgál.

BIOSALDOL INCI : Biosaldol
A kamillából nyert alkotóelem, melynek gyulladás csökkentő és enyhítő hatása van. A fáradt, irritált bőr kezelésében nélkülözhetetlen.

BISABOLOL: lásd: kamilla
(kamilla olajban található aktív anyag). Az orvosi székfű, azaz a kamilla illóolajának egyik hatóanyaga. A bisabolol önmagában tiszta, színtelen, vagy sárgás színű folyadék, amelynek enyhe, virágos, édeskés illata van. Magas pantoténsav-tartalma gyorsítja a gyógyulási és tisztulási folyamatokat, antibakteriális és gombaölő hatású. Megszünteti a vértolulást, az irritációt, nyugtatja az érzékeny bőrt. Érzékeny és rozaceás bőrre ajánlott készítményekben használatos.

BODZA INCI : Sambacas Nigra kivonat
A bodza kivonatot a bodza bokor leveleiből nyerik ki. A levelek friss nedvének kivételesen jó erősítő hatása van a felhámra és megnöveli a bőr védekező erejét.

BÚZAPROTEIN INCI: Wheat (Triticum Vulgare) protein
Erősíti a bőrszövetet és javítja a kontúrokat.

BÚZAVIRÁG KIVONAT INCI : Búzavirág (Centaurea Cyanus) kivonat
Felfrissíti a megerőltetett bőrt, csökkenti a duzzadást és az irritációt.

CÉDRUS OLAJ INCI : Cédrus ( Cédrus Atlantica ) olaj
A kozmetikai termékekben előszeretettel használják, az anyagcserét erősíti és hűsítő hatása van.

CIPRUSFA OLAJ INCI : Ciprusfa ( Cipressus Sempervisens ) olaj

A ciprusfa leveleiből és kisebb ágaiból állítják elő. A ciprusfa olaj antibakteriális hatása révén véd a fertőzéstől. Hűsítő ás vízhajtó hatása is van.

CITROMOLAJ INCI:Citrus medica limonum
A gyümölcsök citromolajban gazdagok. A citromolajat a gyümölcsök levéből nyerik. Antiszeptikus, revitalizáló és stimuláló hatása miatt kozmetikumokban gyakran használják.

CODIVALENE INCI : Codium Tomentosum (alga) kivonat
Ennek az hatóanyagnak az alapját a Bukati ( Franciaország) szigetvilágban található alga képezi. Nagyon megnöveli a felhám nedvesség tároló kapacitását. Nagyon hatásos védelmet nyújt a különböző káros hatásoktól ( napfény, túl meleg levegő, káros hatóanyagok arcmosás közben ) melyek kiszárítják a bőrt.

CUKORRÉPA INCI: BEET (BETA VULGARIS) ROOT EXTRACT
A népgyógyászatban a magas vérnyomás kezelésére használták. Jelenleg orvosi fehhasználása a rákkezelésben jelentős fontos antioxidánsként.

CYCLOLIPASE INCI : Koffein, lipóz, adenosime foszfát Nagy hatékonyságú lipolitikus kombinációja a ciklikus AMP-nek, a lipáznak és a koffeinnek. A Cyclolipase a lipolizis különböző fázisaiban hat. A szubkután (bőr alatti)zsirszövetetfolyamatosan támadja, a zsir mennyisége csökken,a felpuffadt zsírsejteket feloldja.

CSÉSZEKÜRT VIRÁG OLAJ INCI : Csészekürt virág olaj
A csészekürt virág magjából készült olaj, enyhén sárga színű és szagtalan. Ez finom, híg olaj legfőképpen a létfontosságú zsírsavakban gazdag. Ezen oknál fogva a csészekürt virág olaját leginkább nagyon jó minőségű éjszakai krémekben használják, mivel kiegyensúlyozza a lipid hiányosságot és helyre hozza a bőr áteresztő képességet.

CSILLOGÓ PIGMENTEK INCI: MICA (CI 77019), TITANIUM DIOXIDE (CI 77891)
A bőr megjelenése üde, fiatalos lesz, a test vonalai finomodnak. A pigmentekkel optikailag lehet javítani a bőr tónusán.

CSIPKEBOGYÓ (GYEPŰRÓZSA) INCI: DOG ROSE (ROSA CANINA) HIPS OIL
A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.

DHA = ÖNBARNULÁS ( ÖNBARNÍTÓ) INCI : Dihydroxyacetone
A Dhydroxyacetone kémiailag egy cukor amely reakcióba lép a bőrben található keratinnal (protein és aminosavak) és barnaságot eredményez. A bőr lebarnulása kb. 5 órával később jelenik meg és háromtól öt napig tart. Fontos: Az emberek 10-15%-nak a bőre nem tud a DHA-tól lebarnulni a megváltozott bőr összetétele miatt. A DHA megtalálható az emberi testben ezért nem toxikus, nem okoz allergiát.

DMS (DERMA MEMBRANE STRUCTURE) (bőrmembrán szerkezet) INCI: HYDROGENATED LECITHIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SHEA BUTTER (BUTYROSPERMUM PARKII), SQUALANE, CERAMIDE 3
Az újító DMS® Rendszer használata a MEDIC SKIN termékeknek kellemesen finom textúrát kölcsönöz, és lehetővé teszi a hagyományos állagjavítók elkerülését. Szerkezetében és összetételében a DMS® az emberi bőrrel veszi fel a versenyt. Mivel nem csak fizikai szerkezetében hasonlít a bőr természetes felépítésére, hanem memebránszerkezetében is, ezért a DMS bőrazonos tulajdonságával megerősíti a bőr védekezőképességét és nagyon finom a bőrhöz. A „bőrazonos” szerkezetnek köszönhetően garantálja a kiemelkedő bőrkompatibilitást.

D-PANTHENOL
Lásd : Panthenol

DRAGODERM INCI : Búza ( Triticlum Unlgare ) gliadin
Búza fehérje intenzív nedvesség- szabályozó hatással. Kisimítja a bőrt és megvédi a káros környezeti hatásoktól. Búzacsira lisztből készül enyhén zavaros sárga színe van.

ÉDES MANDULA
Lásd: mandula

ELASZTIN INCI : Hydrolizált elasztin

A bőr kötőszövetei legfőképpen rostokból állnak melyből a kollagén rostok kb. 70%-ot, a rugalmas rostok 4%-ot tesznek ki. A bőr rugalmasságát rugalmas rostok és a kollagén rostok összefűződése adja. A bőr öregedésével a rugalmas rostok kemények és törékenyek lesznek. Az elasztinnak magas a protein tartalma. Az elasztint tartalmazó kozmetikai termékek mindennapi használatával a bőr visszanyeri a rugalmasságát.

ÉLESZTŐ INCI: YEAST (FAEX) EXTRACT
Az élesztő rendszeres fogyasztása semlegesíti a stresszhatást, jelentős szerepet játszik a szénhidrátok lebontásának folyamatában is, mert serkenti a hasnyálmirigy működését, ezért rendkívül előnyös cukorbetegek számára is. Megszépíti a bőrt, a házi kozmetikában és a kozmetikai iparban régóta használják bőrregeneráló hatása miatt.

ELHIBIN
Lásd : Soya protein

ETILALKOHOL C2 H5 OH (ethanol) INCI : Alkohol ( Denaturált alkohol)
Tiszta, kellemes illatú folyadék, vízzel kombinálható. Az ethanol egy kedvelt oldat parfümökben és egyéb kozmetikai termékekben. Ipari felhasználásra különböző országokban más és más vegyi anyagból denaturálják.

FUCOGEL 1000® INCI : Biosacharide gum-1
Kisimítja a vonásokat és a ráncokat. Kukoricából és a szójababból állítják elő a Fucogelt, mely 3 órán belül képes a bőr nedvességtartalmát 79%-ra megnövelni.

FÜGEKAKTUSZ INCI: OPUNTIA FICUS-INDICA STEM EXTRACT
Visszaállítja a bőr hidratáltságát, és elősegíti a vízháztartás kiegyensúlyozottságát, ezzel lecsökkenti a bőrszárazság okozta apróbb ráncokat. Csillapítja a kisebb bőrirritációt is.

GELEE ROYALE
INCI : Royal felly
A fajfenntartás céljából a méhek egy úgynevezett „ivadék táplálékot” termelnek, hogy egy a normál méh lárvánál jóval nagyobb királynőt neveljenek. Ez az ivadék táplálék sok különböző vitamint tartalmaz, legfőképpen B-vitamint ( mint pl. a pantotensav ), proteint, lipideket stb. A Gelee Royale-t szintetikusan nem lehet előállítani, külsőleg alkalmazandó és bőr regeneráló hatása van.

HABERLEA-VIRÁG INCI: HABERLEA RHODOPENSIS LEAF EXTRACT
A megújító növényi komplex az újjászületés virágának is nevezett Haberle-virág kivonatot tartalmaz, ami egy Brazíliában őshonos növény. Az újjászületés virága, ami csak szélsőséges éghajlati tényezők mellett található meg, mint a fennsíkok és sivatagok, képes túlélni a hónapokig tartó szárazságot, és ez idő alatt az anabiózis állapotában túlélni. Ez idő alatt a növény akár vízháztartása 95%-át is elveszítheti, mégis életben marad különleges sejtvédő szerkezetének segítségével.
Képes a fehérjéhez egy minimális vízréteget kapcsolni, amivel hosszú időn keresztül véd a kiszáradástól. Az első csepp eső megjelenése után pár órával már újra zöldell, napokkal később már úgy tűnik, ez a növény soha nem szenvedett szárazságot.

HIALURONSAV INCI: ACETYL HYALURONATE
A hialuronsav egy természetes poliszacharid, amely minden szövetben megtalálható és ott a szintézise vagy bejuttatása után pár nap alatt lebontódik. Az emberi testben többek között vízmegkötő, illetve az ízületekben és izmokban síkosító szerepet tölt be. Anyagának konzisztenciája és szövetbarát jellege ad lehetőséget arra, hogy számtalan gyógyszerészeti termék része legyen. A hialuronsav 56%-a bőrben található.

ILLÓOLAJOK Kollektív elnevezése az illatos anyagoknak, melyeket növényekből, növények részeiből és fűszerekből állítanak elő. Az alapvető olajoknak biokémiai hatásuk van a szervezetre és a szaglás érzékelés miatt pszichológiai hatásuk is van. A szintetikusan előállított olajok kozmetikailag nem hatásosak.

INCA INCHI OLAJ INCI: PLUKENETIA VOLUBILIS (INCA INCHI) SEED OIL
Már az Inka Birodalomban is nagy jelentőséget tulajdonítottak. Fontosságát az adja, hogy ez mai tudásunk szerint az Omega-3 zsírsavakban (48%), és telítetlen zsírokban (93%) leggazdagabb természetes forrás. Emellett jelentős mennyiségű tokoferolt, más néven E-vitamint tartalmaz, ami megelőzi az olaj oxidációját. Az Inca Inchi olaj segít a bőrnek, hogy erős és rugalmas maradjon, megerősíti védekező mechanizmusait, és egyensúlyba hozza vízháztartását. Ezen felül csillapítja a kisebb bőrirritációkat, és elősegíti a természetes keratin-termelést.

JOJOBA OLAJ INCI: JOJOBA (SIMMONDSIA CHINENSIS) SEED OIL
Nagyrészt telítetlen C20 és C26 zsírsavakból áll, amiket telítetlen alkoholok észteresítenek. A jojoba olaj folyékony viasz halmazállapotú, könnyen felszívódik. Nem irritálja vagy szenzitizálja a bőrt, foszfatidoktól és más szennyeződésektől mentes. A kozmetikai iparban lipidmegkötő, hidratáló faktorként alkalmazzák arckrémekben, fényvédőolajokban, hajolajokban és samponokban. Stabilizálja a bőr nedvesség-egyensúlyát, és a negatív környezeti hatásokkal szemben védi a bőrt.

KAKAÓ VAJ INCI : Kakaó ( Theokzana cacao ) vaj
Hámozott, pörkölt kakaóbabból készül. A melegen sajtolt zsír, sárga színű és szilárd. Nagyon kellemes kakaó illata van. A kakaó vaj kiemelkedően alkalmas bőrápoló termékekben, mivel könnyen elolvad és igen bőrbarát.

KALENDULA (KÖRÖMVIRÁG) INCI : Calendula Officialis kivonat (virág) olaj
Körömvirág Közép és Dél- Európában, Szíriában és Egyiptomban nő. A virágból és a kivonatból nyert olaj karotint, kalendulint és saponint tartalmaz. A bőrápoló termékekben a körömvirágot a durva, repedezett és nagyon érzékeny bőrre használják.

KAMILLA

INCI: Kamilla ( Anthemis Nobilis) olaj (kivonat) virág
A kamilla virágnak két különböző fajtáját ismerjük. Az igazi kamilla és a római kamilla. Az igazi kamilla magjából nyert olaj fő alkotóeleme a bisabolol. Kék színét a chamazalene nevű anyag adja. A kamilla olaj és kivonat gyulladás csökkentő és fertőzésgátló. Markáns vörösödést lehúzó, és nyugtató hatású, kimagaslóan bőrbarát, mennyiségi megkötés nélkül használható. Az apigeninből és luteolinból nyert flavonoidjai felelősek a vértolulás megszüntetéséért, emellett jelentős gyulladásgátló hatásúak, emellett ismert az apigenin fényvédő hatása is. A kamilla flavonoidjai képesek a bőrbe mélyen beszívódni, a camazulén és az alfa-bisabolol erős szabadgyök elleni hatású hatóanyagok.
A kamilla segíti a bőrmegújulást és bőrregenerációt, aktivizálja a fibroblaszt sejteket a kollagén, elasztin és hyaluronsav képzésre. A kamilla hatóanyagai gátolják a hyaluronsav-bontó enzim működését, lassítva a bőrt alkotó anyagok bomlására.

KÁMFOR INCI : Kámfor
A 40 – 50 éves, Japánban és Kínában találhat6ó kámfor fákból nyerik. Enyhe koncentrátumban a kámfor felfrissít és gátolja a fertőzéseket.

KÓKUSZ OLAJ INCI : Kókusz (Cocus Nucifua) olaj
A kókusz olajat a kókuszpálma magjából nyerik. A finomítás és a kifehérítés után egy finom, fehér, íztelen és szagtalan kókusz-zsírt állítanak elő. Kozmetikai szappan gyártásához használják.

KOLLAGÉN INCI : Oldódó kollagén
A felhám kb. 70%-át képezi a kollagén. Az öregedés folyamata során az oldódó kollagén mennyisége csökken. A kollagén rostok megsérülhetnek vagy hamarabb elöregedhetnek, ha túlzott napfénynek van kitéve a bőr. A természetes kollagén serkenti az új kollagén rostok kialakulását. ( szövettani és kémiai bizonyítékok ) és újjászületésre serkenti a bőrt. Ezáltal a bőr kondíciója megjavul, a növekedett rugalmassága és magas nedv tartalma miatt.

KÖRÖMVIRÁG INCI: calendula officinalis
Sebgyógyító, gyulladás gátló, fertőtlenítő, gombaölő, vérzéscsillapító, hatékony a szem és bőrfertőzések, pattanásos bőr, égési sérülések, leégés, ekcéma, aranyér kezelésére.

LIGETSZÉPE OLAJ INCI: EVENING PRIMROSE (OENOTHERA BIENNIS) OIL
A ligetszépe olaj sikere megegyezik hatásosságának mértékével: orvosi és kozmetikai felhasználását csodálatos hatásának köszönheti. Mivel magolaj-kivonatát egy bonyolult művelet segítségével nyerik, korunk egyik legértékesebb olajáról van szó. Gazdag linol- és gamma linolsavakban, többszörösen telítetlen zsírsavakban, ami elengedhetetlenül szükségesek bőrünk és egész szervezetünk számára. Orvosi felhasználásával hatásosan lehet stimulálni a véráramlást, főként olyan betegeknél, akik ekcémától vagy neurodermatitistől szenvednek. Javítja a bőr anyagcsere-folyamatait, kisimítja a bőrt, visszaállítja természetes egyensúlyát, és megelőzi a káros hatások miatt kialakuló idő előtti bőröregedést.

NŐI KABÁT INCI: Alchemilla vulgaris extract
Ezt a hatóanyagot vízgőz desztillációval a karfiolból nyerik. Bőrnyugtató hatása van.

MANDULA OLAJ INCI : Prunus dulcis seed oil
Hideg sajtolás által előállított, zsíros édes mandula olaj. Szagtalan, ultra finom, világos sárga olaj. Kitűnő minőségű kozmetikai termékekben használják, megerősíti a bőrt. A sajtolás utáni maradékból mandula lisztet nyernek ki. Az édes mandula olaja minden bőrtípusra jó, különösen alkalmas az ekcémás bőr kezelésére. Enyhíti a viszketést, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat, ezen kívül megnyugtatja, puhábbá, simábbá teszi a bőrt. Kiválóan kenhető, de nem hatol mélyre. Szerfölött előnyös a masszázsoknál és a bőrfelszín védelmére.

MÁRTIX STIMULÁTOR INCI: Palmytoil Pentapeptide-4
Támogatja a kollagénszerkezetet, szenzációs ránctalanító és bőrfeszesítő tulajdonságokkal rendelkezik.

MÉZ INCI: HONEY (MEL)
Az egyik legősibb hatóanyag, amely még mindigugyanolyan intenzitással szerepel a szépség piacán, mint azelőtt. Az érzékeny és száraz bőrt táplálja, egyensúlyba hozza a bőr anyagcsere folyamatait, és kiemelkedő bőrkompatibilitásával vitalizálja a bőrt.

MÉZFŰ MENTA INCI : Mézfű menta (Melissa Officinális ) kivonat.
A mézfű menta leveleiből és virágából nyert kivonat. Ennek a növénynek a legfőbb feltalálási helyei Németország, Olaszország, Spanyolország és a Balkán. Nélkülözhetetlen olajokat tartalmaz, melyeknek a fő alkotóelemei a citronellal és a citrol. A mézfűnek hűsítő és csillapító hatása van.

MÉHVIASZ INCI : Méhviasz ( Casa Alba )
A mézelő méh által készített viaszból kivont termék, amely tisztított formában arra szolgál, hogy a megfelelő sűrűségét elnyerje a kozmetikai termék.

MEGÚJÍTÓ NÖVÉNYI KOMPLEX
Lásd: Haberlea, cukorrépa, élesztő

PANTHENOL INCE: PANTHENOL
A bőrgyógyászok évek óta alkalmazzák a sebgyógyulás gyorsítására: elősegíti az új bőrsejtek kialakulását, megerősíti a bőr természetes védekező rendszerét. Emellett vízfelvevő- és tároló képességével növeli a bőr nedvességtartalmát. Megelőzi a bőrgyulladást, csökkenti a viszketést és az irritációt. Bársonyos textúrája jóleső érzetet ad a bőrnek.

PERFELINE® INCI: CARNITINE, CAFFEINE, BUTCHERBROOM (RUSCUS ACULEATUS) ROOT EXTRACT
Egy innovatív, különleges összetevő-komplexet tartalmazó hatóanyag, amely szembeszáll a cellulit megjelenésével. Koffeint tartalmaz, ami elősegíti a zsírsejtek leépülését telítetlen zsírsavakká és glicerinné; és L-caritint, ami a zsírégetésben kap szerepet. A szúrós csodabogyó segít eltávolítani a felgyülemlett méreganyagot, enyhíti a vízpangást a szövetekben, és csökkenti a gyulladásos folyamatokat a bőrben.

REPAIR-KOMPLEX INCI:

REVITALIN® INCI: GLYCOPROTEINS
A bioaktív, élesztőszármazék hatóanyag fokozza a sejtek közötti oxigénátadást, aktiválja a bőrsejtek anyagcseréjét, ezáltal a bőr frissnek és energiával feltöltöttnek néz ki. Megelőzi az idő előtti bőröregedést, ami a környezet káros hatásainak tudható be, a fáradtság és a sápadt bőr tüneteit látványosan csökkenti, így az arcbőr sugárzó, és természetesen ragyogó lesz.

RICINUSOLAJ INCI: HYDROGENATED CASTOR OIL
A nehezen száradó, zsíros olaj gliceridek formájában tartalmazza a következő zsírsavakat: ricinolsav (csökkenti a gyulladásos folyamatokat), olajsav, linolsav, palmitinsav és sztearinsav. Molekuláris adottságának köszönhetően könnyen felszívódik a szarurétegben. Gyakori felszasználása samponok, rúzsokok és ajakápolók előállításánál is.

SÁRGABARACK KIVONAT INCI : Sárgabarack ( Prunus Arrenisca) kivonat
Növényi alapú alkotóelem, amely javítja a bőr védekező mechanizmusát. Köszönhető a megfelelő vitamin és nyomelem tartalmának. Segíti a bőr vitalitását. Kisimítja a ráncokat és a bőrnek ad egy nyugodt és megenyhült érzést.

SÁRGABARACKMAG OLAJ INCI : Sárgabarackmag olaj
Egy hatóanyagokban igen gazdag olaj. Sav tartalmának köszönhetően, erős kondicionáló és bőrlágyító hatása van. A sárgabarackmag olaj többek között telítetlen zsírokban gazdag, kisimítja és táplálja a bőrt, ami selymesen simává válik.

SÁRGARÉPA KIVONAT
INCI : Sárgarépa Daucus Carote) kivonat
Vízben oldódó por formájú kivonat, melyet friss sárgarépából állítanak elő egy olyan módszerrel, ami megőrzi a természetes alkotóelemeket.

SÁRGARÉPA OLAJ INCI : Sárgarépa ( Daucus Carote ) olaj
A sárgarépának egy olajos kivonata, mely zsírban oldódó alkotóelemeket tartalmaz, legfőképpen a karotint, amely friss arcszínt eredményez és ezt egyensúlyban tartja.

SHEA VAJ INCI: SHEA BUTTER (BUTYROSPERMUM PARKII)
A száraz bőr, az ekcéma és az atópiás dermatitisz természetes gyógyszere. Hidratálja a bőrt és hosszútávon csökkenti az ekcémás tüneteket. A shea vaj gyorsan és tartósan csökkenti a pikkelysömör (psoriasis) tüneteit is.

SQUALANE INCI: SQUALANE
Természetes szerves összetevő. Állati eredetű, amennyiben a cápamájolajból készítik el, növényi eredetű, ha rízskorpából, búzacsírából vagy olivából nyerik ki a hatóanyagot. Gyorsan felszívódik a bőrbe, nem hagy maga után oylajos érzetet, és könnyen keveredik más olajokkal és vitaminokkal. Az emberi szervezet is termel.

SZEMVIDÍTÓFŰ KIVONAT INCI : Euphresia Officinalis kivonat
Fügefélékből előállított kivonat. A kivonatot leginkább azokban a termékekben használják melyeket a szem környékére alkalmaznak, mivel csökkenti az irritációt, meggátolja a gyulladást és a szem alatti puffadást.

SZENTJÁNOSKENYÉR INCI: LOCUST BEAN (CERATONIA SILIQUA) GUM
A szentjánoskenyér termésfalában mintegy 30% szacharóz, pektin, cseranyagok, és a sajátos ízt adó izovajsav található. A magvak galaktomannán nyálkaanyagokat (karubint) tartalmaznak. Az élelmiszeriparban természetes sűrítőanyagként használják fel.

SZEZÁM OLAJ INCI: SESAME (SESAMUM INDICUM) SEED OIL
Kondicionálja a bőrt, és megszünteti a száraz bőr egyik gyakori tünetét, a kellemetlen feszülést.

SZILVAMAG OLAJ INCI: PRUNUS DOMESTICA SEED OIL
A szilva és az aszalt szilva az egyik legjobb vértisztító hatású gyümölcsünk.
A kálium szabályozza, normalizálja a szív ritmusát és segít a test salakanyagainak kiürítésében. Emellett az érzékenyebb bőrt simává varázsolja.

SZÓJA FEHÉRJE INCI: SOY (GLYCINE SOYA) PROTEIN
Gazdag omega-3 zsírsavakban (például alpha-linolenic savban), és omega-6 zsírsavakban. Ezen kívül isoflavone-t és koleszterolt csökkentő anyagokat tartalmaz. Jelentős antioxidáns.

SZÚRÓS CSODABOGYÓ INCI: BUTCHERBROOM (RUSCUS ACULEATUS) ROOT EXTRACT
Gyöktörzséből készült kivonatot széles körben alkalmazzák (belsőleg adagolva) a krónikus vénás elégtelenségben szenvedő betegek alsó lábszár ödémájának kezelésében. Lehúzza a duzzanatokat, javítja a bőr vérellátását és gyulladáscsökkentő.

UBORKA KIVONAT INCI : Uborka (Cucumi Satinus) kivonat
A Cucumis Satinus gyümölcséből nyerik, frissítő, erősítő hatással van a bőrre. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően, az uborka kivonatot sűrűn használják arclemosókban és maszkokban.